MALZEMELER:
- 125 gr. tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin akını yüzüne sürmek için ayır)
- 250 gr. beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- Tereyağı yumuşak ve yumurtalar oda sıcaklığında iken tüm malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun.
- Hamuru dörde bölün.
- Merdane ile 0,5 cm. kalınlığında yuvarlak daire şeklinde açın.
- Hamuru 8 üçgen çıkacak şekilde ışınsal olarak kesin.
- Kalın kenarından kıvırarak rulo yapın.
- Önce yumurta akına sonra susama batırıp 200 C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin.