2 Mayıs 2011

ERİŞTE-CEVİZLİ MAKARNA

Bugün uzun bir aradan sonra ev hanımlığı yaptım kendi kendime 6 bezi hamur yoğurup cevizli makarna kestim. Bir de unun gazabına uğramasaydım işim bayağı kolay olacaktı sizlere işin tüm püf noktalarını yazacağım aslında annelerimiz teyzelerimiz eminim benden kat kat fazlasını bilip pratik bir şekilde yapıyorlardır. Bazı tarifleri vermekteki amacım benim kızlarım gibi hiçbirşey bilmeyen yeni neslin hele hele gurbetteki yeni evlilerin bazı basit tariflerdeki tüm püf noktalarını bilmesi eminim blogumu keşfedip vazgeçemeyecek ve tarifleri kolaylıkla yapacaklardır.

MALZEMELER:
  • 6 adet yumurta
  • 6 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğine un
HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm malzemeyi yoğurun ama oldukça sert olsun.
  2. Hamuları beziler haline getirip yuvarlayın takriben 6 adet bezi çıkacaktır ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
  3. 15-20 dak.  vaktiniz varsa 1 saat dinlendikten sonra teker teker açın mantı hamuru kalınlığında olmalı açtıklarınızı 8 parçaya bölüp kuruması için biraz bekletin ama aşırı kurursa kesemezsiniz 20 dak. kurutsanız yeter.
  4. 8'e böldüğünüz hamurları 4 kat edip önce kalın tarafını sonra ince tarafını kesin temiz bir örtü üzerinde kurutun.
  5. İyice kuruduktan sonra bez bir torba içinde muhafaza edin.
NOT:   Kaliteli ve markalı unlardan kullanın aksi halde hamur kendini bırakır ve yapışır. Söke, Sinangil veya Ülker'in unlarını tavsiye ederim biraz reklam oldu ama aksi halde siz zorluk çekersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder