20 Ocak 2014

ETLİ YAPRAK SARMASI


Yapraklar taze taze dalından koparılır.
Kaynar suya atılır 1-2 dakika arada bir çevrilir ve rengi değişince sudan alınır.
Yapraklar şekideki gibi mümkün olduğu kadar küçük sarılır. 
Üzerine salçalı sos yapılarak ve yanında yoğurtla serviz yapılır hatta bizim Kayseri'de üzerine bolca yogurt dökülerek yenir ama ben fotoğrafta yapraklar görünsün diye yoğurtlamadım.

MALZEMELR:
  • 2 Adet soğan,
  • 300 gr. kadar kıyma,
  • Kıymanızın hacmine yakın miktarda prinç
  • 1/2 Demet dereotu,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber,
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağı,
HAZIRLANIŞI:
  1. Soğanlar mümkün olduğu kadar küçük doğranır.
  2. Prinç yıkanır ve suyu süzülür.
  3. Dereotu 3-4 mm. uzunluğunda doğranır.
  4. Diğer tüm malzemeler eklenir ve güzelce yoğurularak karıştırılır.
  5. Bir taşım kaynamış ve ılımış olan yapraklar şekildeki gibi sarılır.
  6. Düdüklü tencereye dizilir, üstteki yapraklar görününceye kadar su eklenir ve yaklaşık 40 dak. pişirilir.
  7. Yaprak sarmasının renginin kararmaması için piştikten sonra tencerenin kapağının fazla açık bırakılmaması tavsiye olunur.
  8. Üzerine salçalı yağ yapılır. Bilmeyenler için kısaca 1-2 yemek kaşığı tereyağ eritilir, 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenir ve yağda biberin kokusunu Alana kadar kızdırılır, 1-2 yemek kaşığı salça eklenir ve kavrulur. 1 çay bardağı su eklenir ve bir taşım kaynatılır.
  9. Yaprak sarması bolca yogurtla (arzuya gore sarımsaklı) ve üzerine salçalı yağla yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder