TAFANA: Kayseri'nin eski evlerinde avlu içinde tandır bulunan aynı zamanda yiyecek içecek de depolanan bir çeşit mutfak, aslında mutfaktan daha fazlası; mutfak+kiler gibi bir yer elbette tandırda ekmek pişirecekler için genişçe düşünülmüş.50 yıl evvel Gesi Bağları'nda anneannemin tafanasından tandırın içinde bakır tencere üstünde bakır kevgir içinde benmari usulü buharda pişen iç pilavlı kuş dolmalarından Japon suşileri ve Fransız macaronlarına uzanan bir tafanada beraber olmak dileğiyle...
13 Aralık 2010
ELMALI KEK
MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su Bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket vanilin
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı ceviz
3 Adet küçük küçük doğranmış elma
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki yumurtayla toz şekeri 5' mikserle çırp.
Son derece hafif bir kek oluyor. Elmalar keki çok yumuşak tutuyor. Tarçını da seviyorsanız bu tarifi kaçırmayın mutlaka deneyin derim.
YanıtlaSil