4 Aralık 2010

HAVUÇLU KEK


MALZEMELER:
  • 4 Yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı ince rendelenmiş havuç,
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
HAZIRLANIŞI

  1. Yumurtayla şekeri 4' mikserle çırpın.
  2. Yağı, havucu ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Vanilini, kabartma tozunu ve unu birlikte eleyip kaşıkla hepsini karıştırın.
  4. İster yağlanmış büyük borcama, ister küçük kağıtlara dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180C'de eğer borcamda ise 40', muffin kağıtlarında ise 35' pişirin.
NOT:
Her ne kadar süre veriyorsam da siz fırınınızı takip etmeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Oldukça hafif ve diğer keklere göre daha uzun süre tazeliğini ve yumuşaklığını koruyor. Havuç yemeyen çocuklar için de ideal bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. ayşecim selamlar.. bu tarifi ekmek makinasında denedin mi hiç? browni dışında da kek pişirmek istiyorum ama cesaret edemedim. onerecegin bir tarif olursa memnuniyetle denerim.

    YanıtlaSil
  3. Ekmek makinesinde denemedim ama senin için en kısa zamanda dener deneyimlerimi paylaşırım. Küçük kek kağıtları içinde denedim o da oldukça güzel oluyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil