31 Aralık 2010

KEŞKÜL


Keşkül
MALZEMELER:
  • 1 kg. süt
  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı badem içi
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilin
  • üzerini süslemek için şam fıstığı
HAZIRLIK:
  1. Hazır badem ununuz yoksa bademleri kaynar suda 10 dak. bekletin, kabuklarını soyun rondoda unufak oluncaya kadar çekin.
  2. Şekeri,  nişastayı, badem tozunu, karıştırın
  3. Yumurta sarısını ve sütü ilave edip ocakta karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.1-2 dak. kaynatın.
  4. Vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
  5. Keşkülü kaselere biraz yukarıdan boşaltınki üzerinde kabarcıklar oluşsun.
  6. Soğuyunca üzerini şam fıstığıyla süsleyin.
Bu kolay ve hafif tatlıyı özellikle Ramazan'da tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder