14 Ocak 2012

BALIK ÇORBASI

MALZEMELER:
  1. 1 Adet ayıklanmış levrek
  2. 1 Adet patates
  3. 1 Adet havuç
  4. 1 Adet soğan
  5. 2 Adet defne yaprağı
  6. 2 Yemek kaşığı un
  7. 1/2 Limon suyu
  8. 5 Bardak su
  9. Tuz
  10. Bir tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
  • Derisi yüzülmüş iri iri doğranmış balıklar yaklaşık 10 dak. defne yaprakları ile beraber pişene kadar haşlanır. 
  • Balıklar içinden alınıp kılçıklarından ayıklanır. 
  • İçine dağılmış kılçıkları ayıklamak amacıyla çorbanın suyu süzgeçten geçirilir ve yeniden ocağa konur. Balık suyunun içine küp küp doğranmış havuç ve patates atılır, doğranmış soğan eklenir, tuzu eklenir ve 10-15 dak. haşlanır. Ayıklanmış balıklar eklenir.
  • Limon suyuyla ve biraz suyla inceltilmiş un kaynayan çorbaya eklenir ve yeniden kaynayana kadar karıştırılır.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  • Servis yaptıktan sonra doğranmış dereotu ile süslenerek servis yapılır.
 Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder