MALZEMELER:
- 1 Adet ayıklanmış levrek
- 1 Adet patates
- 1 Adet havuç
- 1 Adet soğan
- 2 Adet defne yaprağı
- 2 Yemek kaşığı un
- 1/2 Limon suyu
- 5 Bardak su
- Tuz
- Bir tutam dereotu
HAZIRLANIŞI:
- Derisi yüzülmüş iri iri doğranmış balıklar yaklaşık 10 dak. defne yaprakları ile beraber pişene kadar haşlanır.
- Balıklar içinden alınıp kılçıklarından ayıklanır.
- İçine dağılmış kılçıkları ayıklamak amacıyla çorbanın suyu süzgeçten geçirilir ve yeniden ocağa konur. Balık suyunun içine küp küp doğranmış havuç ve patates atılır, doğranmış soğan eklenir, tuzu eklenir ve 10-15 dak. haşlanır. Ayıklanmış balıklar eklenir.
- Limon suyuyla ve biraz suyla inceltilmiş un kaynayan çorbaya eklenir ve yeniden kaynayana kadar karıştırılır.
- Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Servis yaptıktan sonra doğranmış dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder