9 Ocak 2012

DAMLA ÇİKOLATALI KEK


MALZEMELER:

  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 4 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilin
  • 1/2 Su bardağı damla çikolata (damla çikolata yerine evde bulunan herhangi bir kalıp çikolatayı bıçakla satır kıyması şeklinde kıyıp kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI:

  1. Şekerle ılık yumurtaları 5 dak. mikserle çırpın.
  2. Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın.
  3. Un, vanilin ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyip ekleyin ve karıştırın.
  4. Damla çikolataları ekleyip karıştırın.
  5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. 180 C de 45 dak. pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder