1 Ocak 2012

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 200 gr. mantar
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su+et suyu karışımı
  • 2 yemek kaşığı krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
  1. Boş bir çelik tencerede unu hafifçe pembeleştirin.
  2. Süt+su+et suyu karışımını ekleyin ve hızlıca tel çırpma aletiyle karıştırın. 
  3. Kaynamak üzere olan çorbaya ince ince doğranmış mantarları ekleyin. 
  4. Tuzunu ekleyin.
  5. 15 dak. kısık ateşte kaynayan çorbaya kaymağı veya tereyağını ekleyin iyice eriyince altını kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder