1 Ocak 2012

KEREVİZ SALATASI

 
MALZEMELER:

  • 3 Adet orta boy kereviz
  • 2 Su bardağı kadar koyu kıvamlı yoğurt
  • 1 Çay bardağı mayonez
  • 1-2 Diş sarımsak
  • Tuz+karabiber
  • 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Üzerini süslemek için kereviz tohumu ve kereviz yaprakları veya iri ceviz taneleri


HAZIRLANIŞI:

  1. Yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, cevizi, tuz karabiberi tel çırpıcı ile çırpın.
  2. Kerevizleri kalınca soyun, yıkayın, hiç odunsu dokusu kalmasın.
  3. Kerevizleri robotun ince rende kısmında rendeleyin.
  4. Yoğurtlu karışıma karıştırın.
  5. Üzerini kereviz tohumuyla veya kereviz yapraklarını incecik doğrayarak veya iri ceviz taneleriyle süsleyin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder