8 Mayıs 2013

BADEMLİ ÇİKOLATALI PUDİNG

BADEMLİ ÇİKOLATALI PUDİNG


MALZEMELER:
  • 1 Yemek kaşığı prinç unu
  • 2 Yemek kaşığı kakao
  • 3 Yemek kaşığı mısır veya buğdağ nişastası
  • 1 Yemek kaşığı badem unu
  • 1 Kg süt
  • Üzerine süslemek için badem unu

HAZIRLANIŞI:
  1. Prinç unu, nişasta, badem unu, kakao, süt ocakta orta ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  2. Badem ununu hazır bulamazsanız, bademleri 1 saate yakın kaynar suda bekletin, kabuklarını soyun ve rondoda çekin.
  3. Daha yumuşak olmasını isterseniz biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  4. Kaselere boşaltılır.
  5. Üzeri badem unu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder