28 Kasım 2010

PANCAKE (SADE)

Maalesef  benim pancake tavam Christmas motifli düzünü tercih ederim

MALZEMELER:

  • 1Su bardağı yoğurt ve süt karışımı
  • 1/4 Su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 Büyük yumurta
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1/2 Paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Bir yüzü kızaran pancakeleri ters çevirince

HAZIRLANIŞI:

  1. Yoğurtla sütü karıştırıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar beklemeye bırakın.
  2. Tereyağını eritip ılımaya bırakın.
  3. Yumurtayla şekeri mikserle 2-3 dak. çırpın.
  4. Ilımış tereyağını ve süt-yoğurt karışımını ekleyin karıştırın.
  5. Un, vanilin, kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  6. Büyükçe teflon bir tavayı ısınmak üzere orta  ateş üzerinde bırakın kekten biraz daha yumuşak kıvamda olan hamurdan tavaya kahve fincanı tabağı büyüklüğünde (10-12cm.) 3 veya 4 adet bırakın. 2-3 dak. sonra bir yüzü kızarınca spatula yardımıyla ters çevirin. Krep pişirir gibi tüm hamuru sırayla pişirin.
  7. Servis tabağına alıp üstünü maple şurupla veya arzu edilen reçellerle, meyvelerle özellikle çilek, muz, şeftali vs.ile, pudra şekeriyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun. 
Maple syrup dökebilirsiniz
Pudra şekeri serpebiliriniz

NOT: Daha fazla yapmak için yumurtayı ikiye çıkarıp biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha yumuşak olması gerektiğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder