30 Kasım 2010

EV YAPIMI YOĞURT

MALZEMELER:
  • 2 Kg. süt
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt
  • Süslemek için çörekotu
HAZIRLANIŞI:
  1. Sütünüz pastörize ise bir taşım kaynatıp ılımaya bırakın, sıcaklık parmağınızla hissedilir olsun.
  2. Mayalık yoğurdu kaşıkla özeyin 4-5 yemek kaşığı kadar sütten alıp karıştırın sonra sütün içine döküp iyice  karıştırın.
  3. Fırını 150 C de 5' ısıtın ve kapatın.
  4. Mayalanacak yoğurdu kaselere dökün üstlerini fincan tabağı ile kapatın. Fırın tepsisine dizin.
  5. 3,5-4 saat bekledikten  sonra fırını açın kapakları kaldırın yoğurtlar oda sıcaklığına gelince buzdolabına alabilirsiniz. 
  6. Servis yapacağınız zaman yoğurtları çörekotu ile süsleyin.
NOT: Yoğurtlar bir gün sonra daha katılaşacak ve hazır yoğurt kıvamına gelecektir.

3 yorum:

  1. Bu doğal ev yapımı yoğurdu sık sık yapmanızı özellikle küçük bebeğiniz varsa şiddetle tavsiye ederim. Ben çocuklarım küçükken hergün taze yapardım. Şimdi de misafirlerim geleceği zaman yapıyorum. Hazır yoğurtlara oranla hem daha lezzetli oluyor hem katkı ve koruyucu maddeler içermiyor hem de porsiyonluk oluşu herkesin hoşuna gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. fırın ısısı 150 derece. doğrumu anladım acaba?

    YanıtlaSil
  3. Evet doğru 150 santigrat derece eğer fahrenheit ise 300 derecedeki fırını 5-10 dakika ısıtıp kapatmanız yeterlidir.

    YanıtlaSil