29 Kasım 2010

ZEYTİNLİ CEVİZLİ EKMEK


Zeytinlerim yumuşak olduğu için ekmek içine dağıldı ama farklı bir deneme ve lezzet oluştu tavsiye ederim.

MALZEMELER:

  • 1 Su bardağı su
  • 1Su bardağı ılık süt
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Silme yemek kaşığı toz şeker
  • 2 Silme tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 Su bardağı un
  • 2 Silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 2/3 Su bardağı ceviz
  • 2/3 Su bardağı ayıklanmış siyah zeytin

HAZIRLANIŞI:

  1. Tüm makine ekmek tariflerinde olduğu gibi sıvı malzemeleri, şekeri, tuzu alta unu ve mayayı üste koyun
  2. Ekmek makinesinin fruit&nut ayarını ve extra ayarını seçin
  3. 1.yoğurmadan sonra ceviz ve zeytinleri ekleyin
  4. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ekmeği 10 dak. kalıpta bekletin
  5. Ekmeği kalıptan çıkardıktan sonra altı hava alacak şekilde soğumaya bırakınki terleme yapmasın.
Eğer ılıkken yerseniz üzerine benim için de taze bir tereyağı sürün afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Şu anda ekmeğin kokusu tüm evi doldurdu hemen siz de deneyin sabahleyin birlikte yiyelim.

    YanıtlaSil
  2. Sabah tadına baktık o ekmeklerin vee nefisti:) Ellerine sağlık Ayşe ;)

    YanıtlaSil
  3. Ekmek resimde de görüldüğü gibi kabarmaktan neredeyse taşacaktı içi ise inanın hayatımda gördüğüm en delikli ekmek delikler o kadar büyükki doğal süngerler aklıma geldi. Nihal'ciğim senin kısmetineymiş yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  4. ben de yaptım, nefis oldu nefis..şimdiye kadar yaptığım en lezzetli ekmekti diyebilirim. yalnız zeytini ve cevizi arttırabiliriz diye düşünüyorum, 2.yi öyle yapacağım bakalım güzel olacak mı? yapar, buraya yazarım.. eline emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Tebrik ediyorum.

    Zeytinli ekmek aslında tam bir tuzaktır ancak sizin ekmeğiniz çok nefis görünüyor.

    Normal şartlarda hamurun kıvamı tam olarak ayarlandıktan sonra zeytin ilave edildiğinden zeytinler yeterince kurulanmamış ise hamur kıvamı cıvıklaşır ve şişkin bir hamur sonrası gluten yapısı çökmüş bir ekmek elde edilir.

    Ellerinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil