25 Nisan 2011

TİRAMİSU

Tiramisu 

MALZEMELER:
  • 3/4 Kg. süt
  • 3 Yumurta sarısı
  • 2 Tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Paket labne
  • 1 Paket beyaz krem peynir
  • 1,5 Paket ya da 400 gr. kedi dili
  •  2 Yemek kaşığı filtre kahve ile yapılmış yoğun bir bardak kahve veya 1 yemek kaşığı nescafe gold ile yapılmış bir bardak kahve
  • 1 Su bardağı süt
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
  1. 3/4 Kg. olan sütten bir kepçe ayırın ve geri kalanını ocağa kaynamak üzere koyun.
  2. 3 Yumurta sarısınını, toz şekeri, unu ayırdığınız bir kepçe sütle karıştırın ve kaynamak üzere olan süte iplik gibi akıtarak karıştırın.
  3. Kaynadıktan sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan sonra 1 paket labne, 1 paket beyaz krem peynir ekleyip 5 dak. mikserle çırpın.
  5.  1 Su bardağı oldukça koyu bir nescafe hazırlayın. 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 su bardağı sütü ekleyin.
  6. Kedi dillerini ortalarında çok hafif kuruluk kalacak şekilde bu sütlü kahveyle ıslatın ve borcama bir sıra dizin.
  7. Üzerine kremanın yarısını dökün geri kalan kadi dillerini ıslatıp  üzerine dizin. Üzerine geri kalan kremayı dökün. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  8. Servis yapacağınız zaman üzerine kakaoyu çay süzgeçi yardımıyla serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder