25 Nisan 2011

SPRING ROLL

MALZEMELER:
  • 1/2 Paket Spring roll
  • Kıvırcık
  • Havuç
  • Salatalık
  • Roka
  • Domates
  • Taze nane, maydanoz, dereotu
  • Taze soğan
  • Haşlanmış pancar
  • Yukarıdaki malzemelerden istediklerinizi ya da benim şu an aklıma gelmeyen salatalık malzemelerden ya da yurt dışındaysanız burada olmayan taze kişniş, turp veya pancar yeşilliklerini, anason veya rezene yeşilliklerini ya da benim de bilmediğim egelilerin veya güneydoğuluların kullandığı otları kullanabilir hatta ve hatta bana da yazabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm malzemeleri yıkayıp kuruması için biraz bekleyin.
  2. Salatalık havuç gibi bütün sebzeleri jülyen soy aletiyle ince ince doğrayın.
  3. Spring Rolları teker teker iyice kendini bırakana kadar soğuk suda bekletin, yumuşayınca sudan çıkarın içine dilediğiniz yeşilliği  serin ve biraz sıkarak rulo yapın.
  4. Tüm ruloları 3-4 cm. uzunluğunda kesin ve diklemesine servis tabağına dizin.
  5. Yanında soya sosuyla servis yapın.
  6. İsterseniz yanında Türk damak tadına uygun zeytinyağ limon ve tuz karışımıyla ya da kendi arzunuza göre hazırladığınız değişik salata soslarıyla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder