2 Mayıs 2011

TRUFFLES (ÇİKOLATA LOKUMLARI)

Aslında lokumla bir alakası yok ama ben truffles a alternatif bir Türkçe ad  bulmaya çalıştım çok yumuşak olduğu için çikolata lokumları adını koydum.



MALZEMELER:
  • 1 Paket hazır kakaolu kek
  • 1 Paket kakolu pötibör bisküi
  • 2 Paket bitter çikolata
  • 1 Paket krema
  • Üstünü süslemek için hindistan cevizi, şam fıstğı, badem unu, çekilmiş fındık veya ceviz veya hazır pasta süsleri

HAZIRLANIŞI:
  1. Keki rondoda iyice çekin.
  2. Bisküiyi de rondoda iyice çekin.
  3. Çikolataları benmari usulü eritin.
  4. Tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın.
  5. Kremayı ekleyin elinizle yoğurun.
  6. Şekil vermeden önce 1-2 saat soğumasını beklerseniz daha kolay ve güzel şekil verebilirsiniz.
  7. Cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlaklar yapıp hindistan cevizine, badem tozuna, çekilmiş şamfıstığına veya arzu ettiğiniz diğer pasta süslerine bulayıp küçük kağıtlar içine koyun bir gün sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder