19 Mayıs 2011

KABAKLI KEK


Kabak yemeyen bir çocuğunuz varsa tavsiye ederim hiç farkına varmadan kolyca yiyecektir.

MALZEMELER:
  • 1,5 Su bardağı un
  • 2 Silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 Silme tatlı kaşığı muskat cevizi tozu
  • 1/8 Silme tatlı kaşığı karanfil tozu
  • 1/4 Silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 Silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 Tutam tuz
  • 2 Yumarta
  • 3/4 Paket vanilin
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı ince rendelenmiş kabak

  • 1/4 Su bardağı su
  • 1/4 Su bardağı şeker
  • 1/4 Paket vanilin

HAZIRLANIŞI:
  1. Fırını 180 C  olacak şekilde önceden ısıtın.
  2. Unu, tarçını, muskat cevizini, karanfil tozunu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve vanilini birlikte eleyin.
  3. Ayrı bir kapta yumurtayı, şekeri ve yağı 5 dak. mikserle çırpın.
  4. Unlu karışımı ekleyip kaşıkla yavaşça karıştırın.
  5. Rendelenmiş kabakları ekleyin yavaşça karıştırın.
  6. Kek kalıbını yağlayın veya küçük kağıtlara birer kaşık kek hamurundan koyup 12-15 dak. pişirin.
  7. Bu arada su şeker ve vanilini kaynatın.
  8. Kek fırından çıktıktan sonra 10 dak. soğumasını bekleyin, sonra kalıptan çıkarın şekerli karışımı fırça ile keklere sürün kekin daha parlak görünmesini sağlar.
Kullandığım dökme alüminyum kek kalıbı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder