25 Aralık 2011

VİŞNELİ CHEESECAKE





Ananslı Cheesecake i de aynen vişneli gibi yapıp üzerine ananas dilimlerini yerleştirip ananas suyuyla pelte yapıyorum
MALZEMELER:
  • 1,5 Paket burçak ya da başak bisküi
  • 100 gr. erimiş ılık tereyağ
  • 5 yumurta
  • 2/3 çay fincanı toz şeker
  • 1 paket labne veya beyaz krem peynir (veya 2 paket)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt veya labne
  • 1 paket vanilin
PELTESİ:
  • 1 Adet vişne kompostosu
  • 1,5 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 Yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
  1. Bisküileri elinizle kırın ve robotta unufak oluncaya kadar çekin.
  2. Erimiş tereyağını ılıtın ekleyin ve bir kez daha karışana kadar çekin.
  3. Büyük bir fırın servis kabına elinizle bastırarak yerleştirin. Kalınlığı 5 mm. yi geçmesin.
  4. Robotta bıçak ucu takılı olarak ılık yumurtayı, oda sıcaklığındaki labne ve süzme yoğurdu(süzme yoğurt kullanmak istemezseniz 2 labne veya 1 labne+1 beyaz krem peynir de kullanabilirsiniz), vanilini ve şekeri çırpın ve bisküinin üstüne dökün.
  5. Tatlının üstünü alüminyum folyoyla kapatıp 175  C derecedeki fırında 40 dak. pişirin.Pişerken son 5 dak. sık sık kontrol edin kenarları hafif sararmış olabilir ama çatlamasın. Çok çatlayan cheesecake peynirleşmiş demektir. Fırın kabınızı sallayın ortası çok cıvık kalmasın ama hafif titreyebilir soğuyunca oturuyor.
  6. Fırından çıkan cheesecake i ılımaya bırakın. Ilıyan cheesecake'in üzerine  vişneleri serin.
  7. Kompostonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ocakta karıştırarak kaynatın. Meyvelerin üzerine kaynar kaynar dökmemek için biraz ılımasını bekleyin bu arada  yüz tutmaması için  ara sıra karıştırın.
  8. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder