26 Mayıs 2013

TUĞBA'NIN SÜTLÜ-MEYVELİ TATLISI


Çilekli Tatlı
Ananaslı Tatlı

MALZEMELER:
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı prinç unu
  • 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Kg süt
  • 1 Paket vanillin
  • 1 Paket krem şanti
  • 25 Adet bebe bisküisi
ÜSTÜ:
  • 1 Kg. meyve (çilek, erik, vişne, şeftali, ananas)
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 2-4 Yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:
  1. Un, prinç unu, nişasta, şeker karıştırılır.
  2. Üzerine süt ilave edilip orta ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Bir taşım kaynayınca vanilin eklenir karıştırıp ocak kapatılır.
  4. Muhallebi soğuyunca krem şanti eklenir mikserle 5-6 dak. kadar çırpılır.
  5. Sütlü tatlının yarısı dikdörtgen cam veya seramik bir servis kabına dökülür.
  6. Bisküviler kırılır camdaki tatlıya dik dik batırılır. Geri kalan sütlü tatlı da bisküvilerin üzerine dökülüp yayılır.
  7. Meyve robotta çekilip püre yapılır.
  8. Şeker ve nişasta ile bir taşım kaynatılır.
  9. Sütlü tatlının üzerine dökülür.
  10. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonar servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder