21 Ocak 2014

KURUTULMUŞ SEBZE ÇORBASI

Sevdiğiniz her türlü sebzeyi (soğan, domates, biber, havuç, kereviz, kabak, patlıcan vs.) yaz sonu küçük küçük doğrayıp kurutabilir ya da yöresel ürün satan yerlerden temin edebilirsiniz. Çok lezzetli ve sağlıklı bir çorba sebzeler birz irice doğranırsa da ayrı bir güzelliği oluyor tamamen kuru gibi değil hafif etli olarak ağıza geliyor tavsiye ederim.
MALZEMELER:

  • 3 Yemek kaşığı un,
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ,
  • 5 Su bardağı su+etsuyu karışımı,
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 5 Yemek kaşığı kurutulmuş sebze
HAZIRLANIŞI:
  1. Tencere boşken un konur ve arada karıştırılarak hafifce pembeleştirilir.
  2. Tereyağ eklenir ve eritilir.
  3. Üzerine 5 su bardağı su+etsuyu karışımı hızlıca eklenir ve karıştırılarak kaynatılır.
  4. Tuz ve kurutulmuş sebzeler eklenir 5-10 dak. sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır.
  5. Afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder