20 Ocak 2014

OT BAHÇESİ

Bu sefer sizle çoktandır yazmayı planladığım İran'lı arkadaşımın verdiği özgün bir tarifi paylaşacağım bence bu farklı lezzetten mahrum olmamalısınız özellikle her çeşit davet menülerine değişik ve sağlıklı bir kalem eklemek isteyenlere...

MALZEMELER:
  • 6 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı un,
  • Tuz+karabiber
  • 1 Demet maydanoz, (Demetler pazar boyutunda büyükse yarımşar demet yeşillik yeterli olacaktır.)
  • 1 Demet dereotu,
  • 1 Demet nane,
  • 1 Demet taze kişniş, (Taze kişniş bulamazsanız kurusundan bir yemek kaşığı koyabilir ya da diğer yeşilliklerin miktarını biraz arttırabilirsiniz. Taze kişniş olunca çok farlı bir aroması ve lezzeti oluyor ama olmazsa tuzlunuz yine de leziz oluyor. Hiç bilmeyenlere artık pazarlarda bile var biraz dikkatli bakmanız gerekiyor görüntüsü maydanoza benziyor ve hoş parfümümsü bir kokusu var)
  • 1/2 Demet yeşil soğan,

HAZIRLANIŞI:
  1. Bütün otlar yıkanır,süzülür ve doğranır.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle 3-5 dak. çırpılır.
  3. Doğranmış otlar, un, tuz ve karabiber yumurtaya eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağlanmış tepsiye bir cm. kalınlığında olacak şekilde yayılır.
  5. Orta ısıda kek ayarında yani 175 C de 30 dak. pişirilir  yüzü hafif pembeleşince pişmiş demektir. Tarifi veren sevgili arkadaşım tavaya döküp fırında da pişirebilirsin dedi ama henüz deneyemediğim için ayrıntılı yazamıyorum yine de fırın yerine ocakta pişirmeyi tercih edenlere fikir olur diye yazıyorum.
  6. Önce iri kareler halinde dilimlenir sonar herbir kare çaprazlama ortasından kesilir ve üçgen olarak servis edilir. Ilık olarak da oda sıcaklğına gelince soğuk olarak da servis yapabilirsiniz her ikisi de oldukça değişik lezzetli ve sağlıklı bir tuzlu oluyor.
NOT: Özellikle diyet yapanlara içinde hiç yağ olmadığını ve yok denecek kadar az un olduğunu hatırlatırım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder