18 Şubat 2011

HAŞHAŞLI REVANİ


MALZEMELER:
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı haşhaş
  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
ŞERBETİ:
  • 2,5 Su bardağı toz şeker
  • 2,5 Su bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurtayı, toz şekeri mikserle çırpın.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin karıştırın.
  3. Geri kalan tüm katı malzemeleri ekleyin kaşıkla karıştırın.
  4. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökün ve kek ayarında 175C de fırında pişirin.
  5. Şerbeti çok koyu olmayacak şekilde yaklaşık 10 dak. kaynatın.
  6. Ilık şerbeti ılık keke dökün.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ayşeciğim, annen bu tatlıyı sözlü olarak anlatmıştı ama, burada yayınlaman çok iyi olmuş, eline sağlık. Denediğimde güzel olacağından eminim. Buradan bakar, yaparım artık.

    YanıtlaSil