23 Şubat 2011

İNCİRLİ TATLI

MALZEMELER:
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı un
  • 7-8 Adet kuru inciri 5-10 dak. ıslat
  • 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
ŞERBETİ:
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1,5 Su bardağı su 9 (Şerbet kaynadıktan sonra nescafeyi ekleyin iyice eritin.)
  • 1 Yemek kaşığı nescafe gold
KREMASI:
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Lt. süt
  • 1 Vanilin
  • 1 Paket krem şanti
HAZIRLANIŞI:
  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
  2. Unu ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Doğranmış incirleri ve cevizi ekleyin karıştırın.
  4. Yağlanmış borcamda kek ayarında 35-40 dak. pişirin.
  5. Fırından çıktıktan 5-10 dak sonra önceden kaynamış ve ılımış şerbeti dökün.
  6. Kremayı ( Un, mısır nişastası, şeker, süt ) ocakta karıştırarak kaynatın.
  7. Altını kapatınca vanilyayı ekleyin.
  8. Soğuyunca krem şantiyi ekleyip 7-8 dak. mikserle çırpın.
  9. Kremayı kekin üstüne yayın ve üstünü iri cevizlerle süsleyin.
Afiyet şeker bal olsun diyorum; 7 yaşındaki kızım öyle söyleme anne o zaman kilo alırım diyor. :))

2 yorum:

  1. Hımmm...güzel bir tarif...denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel denemeni tavsiye ederim şu sıralar çok yoğunum yapıp fotoğraf çekemiyorum en kısa zamanda fotoğraf koymaya çalışacağım.

    YanıtlaSil