27 Şubat 2011

ELMALI TURTA

Eski tariflerimden biri daha:

MALZEMELER:
  • 150 Gr. Tereyağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2 Su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri 5 dak. kadar mikserle çırpın.
  2. Geri kalan malzemeyi sırasıyla ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  3. En son elenmiş unu ekleyin.
  4. Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
  5. Üstüne dilimlenmiş elmaları arzu edildiği gibi dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 C deki fırında 35-40 dak. pişirin.
  7. İsterseniz üzerine marmelat da sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder