MALZEMELER:
- 5-6 Tane büyük patates,
- 1/2 kg. yoğurt,
- 2-3 yemek kaşığı mayonez,
- 1/2 demet dereotu,
- 2 diş sarımsak,
- 1 limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet salatalık
HAZIRLANIŞI:
1-Patatesleri haşlayın, soğuyunca kabuklarını soyup rendeleyin.
2- Büyük bir kase içinde yoğurdu ( yoğurt sulu olmasın ev yoğurdu ise biraz süzebilirsiniz), mayonezi, dereotunu, sarımsağı, limon suyunu, karabiberi ve tuzu karıştırın.
3-Rendelenmiş patatesleri ekleyin, kenarlı bir servis tabağına veya borcama yerleştirin.
4-Üzerine salatalıkları kabuklarıyla birlikte rendeleyin soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
NOT:
Salatayı bir gün önceden hazırlayıp servis yapacağınız zaman salatalıkları rendeleyebilirsiniz.