2 Aralık 2011

ETİMEK TATLISI (KARAMELLİ)

MALZEMELER:
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 2.5 Su bardağı su
  • 1 Paket ekmek
  • 1 Lt. süt
  • 4 Yemek kaşığı irmik
  • 3 Yemek kaşığı nişasta
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 Su bardağı soğuk süt
  • 1 Paket vanilin
  • Hindistan cevizi tozu

HAZIRLANIŞI:
  1. Etimekler borcama dizilir.
  2. Şeker karamela rengi olana kadar çelik bir tencerede orta ateşte yakılır. Üstüne su eklenir ve 5 dak. kaynatılır. Şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
  3. 1 Bardak şeker, irmik, nişasta karıştırılır. Üstüne süt eklenir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatılır. 1 Paket vanilin eklenir karıştırılır.
  4. Pişen sütlü tatlı şerbeti çekmiş olan etimeklerin üstüne dökülür.
  5. Krem şanti sütle mikserle 5 dak. çırpılır ve soğuyan  tatlı üstüne düzgünce yayılır. Hindistancevizi ile süsleyip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder