18 Aralık 2011

TAVA BÖREĞİ

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ
PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ
SOSİSLİ TAVA BÖREĞİ
 

MALZEMELER:

  • 2 veya 3 adet köy yufkası
  • 2 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ


PEYNİRLİ İÇ:
1 su bardağı kadar peynir +1 tutam maydanoz

SOSİSLİ İÇ:
3-4 adet sosis +1 domates + 2 biber + kekik


HAZIRLANIŞI:

  1. Köy yufkası küçükse 3 tane büyükse iki tane yeterlidir. Büyükçe bir tavaya biraz yağ gezdirin.
  2. Yoğurdu, sütü, yumurtayı ve yağı karıştırın.
  3. Yufkayı yağlanmış tavaya düz olarak serin fazla kalan kenarlarını tavadan aşağı sarksın.
  4. Sütlü harçtan bolca yufkaya sürün.
  5. Diğer yufkayı ortadan ikiye bölüp kırıştırarak tavaya yerleştirin. Yine bolca sütlü karışımdan döküp her yere sürün.
  6. Peynirli veya sosisli karışımdan serin.
  7. Üstüne kalan yarım yufkayı kırıştırarak serin ve yine sütlü karışımla ıslatın.
  8. Tavanın kenarlarında kalan yufkayı düzgünce tavadaki böreğin üstüne kapatın. Kalan sütle ıslatın. Vaktiniz varsa biraz bekletin ki yufka harcı çeksin yumuşasın.
  9. Orta hararetli ocak üstünde 10 dak. kadar börek kızarana kadar pişirin sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin.
  10. Sıcak sıcak servis yapın.
  11. Bir büyük tava böreğinden 8 porsiyondur..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder