24 Aralık 2011

KESTANELİ CHEESECAKE


MALZEMELER:

  • 1,5 Paket burçak ya da başak bisküi
  • 125 gr. erimiş ılık tereyağ
  • 5 yumurta
  • 2/3 çay fincanı toz şeker
  • 1 paket labne veya beyaz krem peynir
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • üstü için 1 su bardağı kadar kestane ezmesi
  • üstünü süsleyecek kadar ceviz


HAZIRLANIŞI:
  1. Bisküileri elinizle kırın ve robotta unufak oluncaya kadar çekin.
  2. Erimiş ılık tereyağını ekleyin ve bir kez daha karışana kadar çekin.
  3. Büyük bir fırın servis kabına elinizle bastırarak yerleştirin. Kalınlığı 5 mm. yi geçmesin.
  4. Robotta bıçak ucu takılı olarak ılık yumurtayı, oda sıcaklığındaki labne ve süzme yoğurdu, vanilini ve şekeri çırpın ve bisküinin üstüne dökün.
  5. Tatlının üstünü alüminyum folyoyla kapatıp 175 santigrat derecedeki fırında 40 dak. pişirin.Pişerken son 5 dak. sık sık kontrol edin kenarları hafif sararmış olabilir ama çatlamasın. Çok çatlayan cheesecake peynirleşmiş demektir. Fırın kabınızı sallayın ortası çok cıvık kalmasın ama hafif titreyebilir soğuyunca oturuyor.
  6. Fırından çıkan cheesecake i soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine kestane ezmesini sürün. Ben kestane ezmesini yurdışından aldım ama buradaki kestane şekerlerini biraz su ekleyerek  rondodan geçirerek pekala kestane ezmesi kapabilirsiniz biraz düşündürücü ama değişik lezzet arayanlara tavsiye edebilirim.
  7. Üstünü cevizle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder