19 Kasım 2012

FASÜLYE TURŞULU SALATA


MALZEMELER:
  • Kıvırcık
  • Taze soğan
  • Roka
  • Maydanoz
  • Taze nane
  • Kırmızı lahana
  • Fasülye turşusu
  • 1 Tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:
  1. Tüm yeşillikler miktarları arzunuza göre olacak şekilde ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülünce doğranır.
  2. Sos olarak da zeytinyağ, limon, tuz ve zeytin ezmesi karıştırılır. Yeşilliklerle so karıştırılarak servis kasesine alınır.
  3. Kırmızı lahana robotun ince rende kısmından geçirilir. Tuz ve biraz sirke ile ovulur ve resimde görüldüğü gibi kasenin kenarlarına yerleştirilir.
  4. Kasenin orta kısmına ise fasülye turşusu dizilir.
NOT: Kışın domates yemek istemeyenlere hem renkli hem de lezzetli bir kış salatası olarak tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder