19 Kasım 2012

KIYMALI BULGURLU BÖREK


MALZEMELER:
  • 300 Gr. kadar yağsız kıyma,
  • 4-5 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Su bardağı ince bulgur,
  • 1 İri soğan
  • 2 Adet biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 Kg. Yufka
  • 1 Su bardağı zeytinyağ
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Yumurta akı
  • Galeta unu
HAZIRLANIŞI:
  1. Teflon veya seramik bir tencerede kıyma kaşığın tersiyle ezilerek orta ateşte kavrulur.
  2. Suyu çekilen kıymaya yağ ve doğranmış soğan ve biber eklenerek pembeleştirilir.
  3. Tuz, kırmızı biber, karabiber eklenir ve karıştırılır.
  4. İnce bulgur ve 4-5 yemek kaşığı kadar kaynar su eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp 10 dak. bulgurların şişmesi için beklenir.
  5. Yufkaya zeytinyağ ve su karışımından hiç kuru yer kalmayıncaya kadar sürülür. İkinci yufka da üzerine kapatılıp aynı şekilde yağlanır.
  6. İkişer katlı yufkalar 12 eşit üçgen parça olacak şekilde kesilir.
  7. Harçtan birer ikişer kaşık konup resimdeki gibi gevşekçe sarılır.
  8. Sarılan börekler önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder