19 Kasım 2012

MELEK PASTA

Betül'ün melek pastasını kendi fotoğrafıyla yayınlıyorum. Afiyet şeker bal olsun.
MALZEMELER:
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 2/3 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilin
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Portakal kabuğu rendesi
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Paket kakaolu bisküi
HAZIRLANIŞI:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şekeri mikserle 5 dak. kadar çırp.
  2. Sıvıyağ ve su karışımını ekle karıştır.
  3. Un, vanilin ve kabartma tozunu birlikte eleyip kaşıkla karıştır.
  4. Portakal kabuğu rendesini ekle karıştır.
  5. Yağlanmış büyük yuvarlak borcama dök ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dak. pişir.
  6. Fırından çıkan keke 2 bardak sütü dök.
KREMASI:
  • 1 Çorba kaşığı kakao
  • 1 Çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 Çorba kaşığı un
  • 1 Su bardağı şeker
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tereyağ
  • 1 Paket vanilin
KREMANIN YAPILIŞI:
  1. Yağ ve vanilin hariç tüm karışım ocakta tel çırpıcı ile karıştırılarak kaynatılır.
  2. Kaynayınca tereyağ ve vanilin eklenir yay eriyene kadar karıştırılır.
  3. Muhallebiyi kekin üstüne dök.
  4. Bir paket kakaolu bisküiyi rondodan geçirip kremanın üstünü resimdeki gibi kapat.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder