20 Kasım 2011

SEMA'NIN AYVALI BEZELİ TATLISI (MERINGUE WITH QUINCE)


MALZEMELER:

  • 6-7 Adet ayva
  • 1 Su bardağı toz şeker

  • 3 Yumurta sarısı
  • 2 Yemek kaşığı nişasta 
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Kg. süt
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Su bardağı toz şeker

  • 3 Yumurta akı
  • 2 Yemek kaşıığı toz şeker


HAZIRLANIŞI:

  1. Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve 1 su bardağı toz şekerle ayvalar pişene kadar 10-15 dak. pişirin.
  2. En büyük dikdörtgen borcama serin.
  3. Yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve sütü ocakta karıştırarak pişirin. 
  4. Vanilini, tereyağını ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle 5 dak. çırpın. Bu sütlü tatlıyı ayvanın üstüne dökün.
  5. 3 Yumurtanın akını 2 yemek kaşığı şekerle beraber mikserle iyice sertleşene kadar çırpın. Tatlının üzerine kaşıkla sivri sivri şekiller vererek yayın. Fırında ızgara kısmında biraz uzak tutarak kayısı rengi alana kadar pişirin.
  6. Soğuk olarak servis yapınız.
İPUCU:
Ayvayla muhallebi kısmını bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletip ertesi gün beze kısmını yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder