MALZEMELER:
- 6-7 Adet ayva
- 1 Su bardağı toz şeker
- 3 Yumurta sarısı
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Kg. süt
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 Paket vanilin
- 1 Su bardağı toz şeker
- 3 Yumurta akı
- 2 Yemek kaşıığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ve 1 su bardağı toz şekerle ayvalar pişene kadar 10-15 dak. pişirin.
- En büyük dikdörtgen borcama serin.
- Yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve sütü ocakta karıştırarak pişirin.
- Vanilini, tereyağını ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle 5 dak. çırpın. Bu sütlü tatlıyı ayvanın üstüne dökün.
- 3 Yumurtanın akını 2 yemek kaşığı şekerle beraber mikserle iyice sertleşene kadar çırpın. Tatlının üzerine kaşıkla sivri sivri şekiller vererek yayın. Fırında ızgara kısmında biraz uzak tutarak kayısı rengi alana kadar pişirin.
- Soğuk olarak servis yapınız.
İPUCU:
Ayvayla muhallebi kısmını bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletip ertesi gün beze kısmını yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder