22 Kasım 2011

REVANİ

TEYZEMİN DİLLERE DESTAN REVANİSİ
MALZEMELER:

  • 5 Yumurta 
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 2 Su bardağı riveria zeytinyağı
  • 2 Su bardağı yoğurt
  • 3 Çay kaşığı karbonat
  • 2 Su bardağı irmik
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Kahve fincanı kadar ceviz
  • 3 Su bardağı un

ŞERBET:

  • 6 Su bardağı su
  • 4 Su bardağı toz şeker
  • 1/3 Limon suyu


HAZIRLANIŞI:

  1. Şerbeti yaklaşık 20 dak. kaynatın ocaktan almak üzere iken limon suyunu ekleyin.
  2. Karbonatı yoğurdun üzerine koyun ve siz diğer işlemleri hazırlarken ıslanmasını sağlayın.
  3. Yumurtayla şekeri 5 dak. mikserle çırpın.
  4. Zeytinyağını, yoğurdu ekleyin, karıştırın.
  5. İrmiği, tarçını, cevizi, unu ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  6. Yağlanmış büyük bir tepsiye (fırın tepsisine) dökün ve önceden ısıtılmış fırında 175 C'de kek gibi pişirin.
  7. Fırından çıkan revaninin ılımasını bekleyin ve dilimleyin sonra şerbeti ılık olarak dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder