2 Kasım 2011

LİMONLU TATLI (PELTE)

MALZEMELER:

  • 5 Su bardağı su
  • 3 Yumurta
  • 3 Limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1,5 Su bardağı şeker
  • 5 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Paket pötibör bisküvi


HAZIRLANIŞI:

  1. Limon kabuğu rendesiyle şekeri birkaç dakika elinizle ofalayın yani yoğurun.(Kayseri deyimi:)))
  2. Suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Süzgeçten geçirip limon rendelerini içinden alın.
  4. Yumurtayı mikserle çırpın.
  5. Nişastayı, yumurtayı, limon suyunu ve süzgeçten geçmiş şekerli suyu ocakta karıştırarak kaynatın. 
  6. Kaynayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  7. Borcama bir sıra bisküvi dizin limonlu peltenin yarısını dökün, bir sıra daha bisküvi dizin geri kalan pelteyi de dökün.
  8. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.


AFİYET ŞEKER BAL OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder