26 Kasım 2011

PİZZA

Oldukça kolay ve hazır pizzalardan daha lezzetli olan bu pizzayı yine alelacele yaptım ve çocuklarımdan anneee sesini duyunca işte o an dünyalar benim oldu.
MALZEMELER:
Hamuru:
  • 1 Su bardağı su +süt karışımı
  • 2-3 Yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker 
  • 2-2.5 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı kuru maya
Sosu:
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 2 Adet domates
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı kekik veya fesleğen hangisini severseniz
  • 2-3 Yemek kaşığı zeytinyağ
Tüm malzemeyi rondodan geçirin ve püre yapın.

Üstü:
  • 1,5 Su bardağı rendelenmiş taze kaşar veya mozerella
  • Doğranmış sucuk,salam veya sosis
  • Doğranmış mantar
  • İnce doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biber
  • Ayıklanmış zeytin
  • Doğranmış domates
  • Mısır, ceviz vs.

HAZIRLANIŞI:
  1. Hamuru ekmek makinesinde kuru maya ile yoğurdum. Elde yoğuracaklar yaş maya da kullanabilirler. 
  2. Hamur kabarınca 1/2 cm. kalınlığında açın ve yağlanmş fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne ince bir tabaka zeytinyağ sürün.
  3. Hazırladığınız salçalı sosu yayın.
  4. Üstüne rendelenmiş kaşarı yayın.
  5. Üstüne soğanı ve biberi serpin.
  6. Üstüne arzu ettiğiniz ya da o anda evde olan diğer malzemeleri serin.
  7. En üstüne etli malzemeyi yani sucuğu vs. yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında kenarları altın rengi olana kadar pişirin.
  9. Sıcak servis yapmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder