18 Kasım 2011

PIRTIK BÖREK

Yufkayı pırtık pırtık yırtın yani yırtık pırtık olsun, bu böreğin adını ben koydum zannettim ama daha sonra internette baktım ki bir sürü pırtık börek tarifi var.  Amaç yırtılan yufkaları zorlanmadan değerlendirmek.

MALZEMELER:

  • 3 Adet yufka
  • 3 Yumurta 125 g. tereyağ
  • 1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1/2 kg. süt
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı kadar rendelenmiş kaşar


HAZIRLANIŞI:

  1. Yufka haricindeki tüm malzemeyi karıştırın.
  2. 3 Yufkayı pırtık pırtık yırtın yani yırtık pırtık olsun ve sıvı karışımla karıştırın.
  3. 30 dak. dinlendirin.
  4. Yağlanmış tepsiye serin. 
  5. Önceden ısınmış fırında 30 dak. kadar pişirin. Üstüne kaşar rendeleyin ve üzeri kızarana kadar tekrar fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder