15 Kasım 2011

İNCİR UYUTMASI (e bebeğim ee ee)


MALZEMELER:
  • 7-8 Adet incir
  • 1/2 Kg. süt
  • 1/2 Çay bardağı toz şeker (şekersiz de gayet tatlı oluyor)

HAZIRLANIŞI:

  1. İncirleri 30 dak. kadar kaynar suda bekletin iyice yumuşadıktan sonra doğrayın ve rondodan geçirin.
  2. Sütü parmağınız dayanacak kadar ısıtın kaynar olmasın. Sıcak olan sütü ve toz şekeri rondodaki incire ekleyin ve hep birlikte püre kıvamına gelene kadar çekin. Şeker koymasanız da oldukça tatlı oluyor tavsiye ederim orjinal tarif böyle diye tarifi bozmadan yazıyorum.
  3. Küçük kaselere ılık ılık doldurun hepsinin üstünü bir tepsi ile örtün ve 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Tıpkı yoğurt mayalanır gibi kıvamı oturunca buzdolabında muhafaza edin ve üstünü cevizle süsleyerek soğuk olarak servis yapın. 
Afiyet şeker bal olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder