2 Kasım 2011

ELMALI LABNELİ TATLI

MALZEMELER:

  • 7-8 Adet yeşil ithal elma
  • 1-2 Su bardağı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Kahve fincanı ceviz
  • 1 Paket burçak bisküvi
  • 1/2 Kg. süt
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket vanilin
  • 1 Paket labne veya beyaz krem peynir
HAZIRLANIŞI:
  1. Elmalar soyulur bir tanesi ayrılır geri kalanlar ortadan ikiye kesilir içleri oyulur. Teflon pilavlık tencereye ters çevrilerek dizilir her bir yarım elma için bir yemek kaşığı toz şeker serpilir. Çok az 1/2 çay bardağı kadar su konur orta ateşte10-15 dak. elmalar pişene kadar pişirilir.
  2. Ayrı bir tencerede ayrılan tek elma rendelenir. Tarçın ve ceviz ekleyerek 3-5 dak. kaynatılır.
  3. Ayrı bir tencerede süt, şeker, un karıştırılarak kaynatılır. Vanilin eklenir. Soğuyunca oda sıcaklığındaki labne eklenerek 5 dak. mikserle çırpılır.
  4. Borcama bir sıra bisküvi dizilir üzerine çok az krema sürülür, geri kalan bisküviler aralıklı olarak dağıtılarak dizilir. Yani alt kat bisküviyle kaplanır üst sıraya bir paketten kalan bisküviler seyrek olarak konur. 
  5. Pişen elmaların çukurları tarçınlı rende elma ile doldurulur ve bisküvilerin üzerine düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  6. En üste kalan krema dökülür yani tüm elmaların üstü kalınca krema ile kaplanmış olur.
  7. İstenirse tarçınla süslenir.
  8. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra herbir kişiye bir yarım elma gelecek şekilde kesilerek soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder