29 Kasım 2011

PEKMEZLİ ASİDE

Eyvah canım tatlı çekti işten geldim yorgunum ya da mutfakta fazla kalacak zamanım yok işte böyle anlarda aklıma hemen Kayseri'nin meşhur yöresel tatlısı aside gelir hem kolay hem çabuk hem de sağlıklı çünkü pekmezli ve cevizli. 

MALZEMELER:

  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1 Çay bardağı pekmez
  • 2 Yemek kaşığı şeker 
  • 2 Su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

  1. Tereyağ eritilir.
  2. Un eklenir orta ısıda ara sıra karıştırılarak pembeleştirilir.
  3. Ayrı bir kapta şeker, pekmez ve su karıştırılır.
  4. Kavrulmuş una eklenir ve karıştırarak kaynatılır. Tahin kıvamında bir tatlı elde edilir kaselere dökülür.
  5. Üzerine ceviz serpilir ılıkken servis yapılır.
Not: Arzu ederseniz hiç şeker koymadan sadece pekmezle de yapılır. Afiyet olsun...

1 yorum: